Căsuța cu AER DE STUP

Este un proces natural holistic de reechilibrare a corpului. Permite persoanelor cu probleme respiratorii să folosească efectele
unice ale aerului din stup pentru sănătatea lor.

Ce este aerul de stup?
O combinație de substanțe volatile provenite de la toate produsele stupului.

Este recomandată persoanelor cu următoarele simptome:
  • Alergia la polen
  • Astm bronșic
  • Emfizem, BPOC
  • Tratament adjuvant pentru bronșită
  • Susceptibilitate la infecție

Terapia cu aer de stup este o formă de Aromaterapie.

Aer de stup + Aromaterapie = eficiență mai ridicată, în special în bolile aparatului respirator, inclusiv a celor infecțioase

Aromaterapia

Cunoscută încă din antichitate, aromaterapia reprezintă astăzi o ramură importantă a medicinei naturale și complementare, care se dovedește a fi preventivă și curativă.

  • Aerul din stup este extras uniform din colonia de albine și îndreptat prin hota de aspirație, ventilator și furtun către supapă și mască, iar cantitatea de aer este păstrată constant ​​și corespunde specificațiilor medicale.
  • Aerul din stup are o temperatură de cca. 35 de grade Celsius și umiditate ridicată.
  • Toate piesele care vin în contact cu aerul albinelor sunt realizate din material aprobat medical.
  • Familia de albine nu este deranjată sau stresată. Creșterea și scăderea volumului de aer în ritmul de respirație au fost evitate în mod deliberat pentru a proteja familia de albine.

articol preluat din https://www.lesbelleshistoires.info/

Căsuța cu aer de stup beneficiază de atmosfera stupului, dar este o incintă protejată de prezența albinelor. Înainte de începerea terapiei, această cameră este verificată pentru a se asigura că este lipsită de albine.

Unde suntem? Ciofliceni – lângă Pădurea Codrii Vlăsiei

Pădurea Snagov este o arie protejată de interes național . “Codrii Vlăsiei” a fost denumirea pădurilor care acopereau odinioară o vastă regiune – Valahia – adică sudul României.

Vegetația forestieră este constituită din arbori și arbuști cu specii de stejar, tei pucios, cer, alun, fag, lemn câinesc, cătină albă, soc, corcuduși.

La nivelul ierburilor sunt întâlnite mai multe specii floristice, printre care: crin de pădure, drobiță, brândușă de toamnă, lăcrămioară, ghiocel, brândușă, fragi de pădure, firuță, mărgelușe.

Cine ne vizitează, pe lângă accesul la aerul de stup, poate degusta produse ale stupului din stupina noastră:

Miere, Polen, Pastură, Propolis, Căpăceală