Lansăm o campanie de informare pentru toate categoriile de vârstă despre importanța albinelor și în general a tuturor insectelor. Campania se numește Pășuni pentru albine.
Ce ne propunem?
Să informăm populația, toate categoriile de vârstă ( elevi, tineri, adulți ) despre importanța albinelor și a tuturor celorlalte insecte în toate ecosistemele.
Promovăm conceptul ,,Pășuni pentru albine” care presupune:
- cultivarea benzilor de flori, nu doar în stupine, dar și în școli, parcuri, spații comunitare, gradini, jardiniere;
- plantarea florilor care atrag albinele: Echinaceea, Lavandă, Trifoi, Gălbenele, Mentă, Cârciumărese, Caprifoi, Rozmarin, Cosmos, etc.;
- selectarea insecticidelor, fungicidelor și a pesticidelor cu care stropim grădina.
„Există o capodoperă, celula hexagonală, care atinge perfecțiunea. Nici o creatură vie, nici măcar umană, nu a realizat, în centrul sferei cuiva, ceea ce albina a realizat singură; și dacă inteligența din altă lume ar coborî și ar cere pământului cea mai perfectă creație, aș oferi umil un fagure cu miere. ”
Maurice Maeterlinck, Viața albinei, 1924
Pe pliantul de informare să găsește un hexagon cu semințe plantabile, care a fost realizat manual, folosind 24 de soiuri de flori sălbatice, hârtie măcinată, toate clasificate drept „perfecte pentru polenizatori” de Royal Horticultural Society. Când se plantează hexagonele albinelor, hârtia se va transforma în compost.
Acest amestec de flori anuale conține plante perene, divers colorate, care vor înflori și în anul doi. Hexagoanele se pot planta, în ghivece, în interior, iar când vremea este potrivită și răsadurile viguroase, pot fi transferate direct în solul grădinii. Fiecare hexagon cu diametrul de 65 mm are o albină mică, desenată manual, imprimată cu cerneală ecologică.
Comentarii recente